news1600

BizniSoft novosti

Budite u toku. Pratite najnovije vesti po verzijama. Informišite se o novinama u BizniSoft-u.

Obuhvaćeni podsistemi:

  • ROBNO-TRGOVINSKO POSLOVANJE
  • SPECIFIČNI PODSISTEMI
  • OBRAČUN ZARADA

U okviru junskih dopuna vezije programa u najvećoj meri su unapređeni sledeći moduli:

ROBNO-TRGOVINSKO POSLOVANJE

Dodata je nova funkcionalnost u popisu LBn koja štampa količinske labele:

Taster u popisu robe za štampu kolicinskih labela

Količinska labela iz šifarnika artikla se uvek štampa za jedan artikal i ovo je tako predviđeno dizajnom. U šifarniku artikla kroz opciju Cenovnik/Labele dodata je nova funkcionalnost Prikaži dugme za dodavanje artikla u bazu labela :

Prikaz tastera za dodavanje artikla u bazu labela

Unapređen je Otkup poljoprivrednih proizvoda implementacijom novog konfiguracionog parametra 10262 – Otkup poljoprivrednih proizvoda – unosi se BRUTO i broj gajbica. Ukoliko je ovaj parametar aktivan, u formi otkupa se pojavljuju još dva polja: “Bruto” i “Broj gajbica”. U ovom slučaju je neophodno da kultura koja se otkupljuje ima ambalažu i da se za ambalažu unese težina u delu ostalih podataka o artiklu. Na osnovu ovih podataka i unete BRUTO težine kao i broja gajbica, automatski se računa NETO kolicina:

Unos artikla Ambalaža u šifarniku artikala Unos težine ambalaže u podacima artikla Otkup poljoprivrednih proizvoda - Polje Broj gajbica

Na osnovu ovih podataka automatski se formira razdužena ambalaža (operater unosi samo eventualno naknadno zaduženu ambalažu):

Otkup poljoprivrednih proizvoda - Zaduženje ambalaže

SPECIFIČNI PODSISTEMI

U poslednjim izmenama u verziji unapredena je funkcionalnost "Pregled svih merenja" koji u prikazu obuhvataju i merenja koja nemaju datum. U tu svrhu, potrebno je prilagoditi status za ova merenja na "Meri se bruto" (ili "Vozilo u krugu") i zatim da u adekvatnoj transakciji (na primer "Oba merenja") ažurirate datum po potrebi:

Specificni podsistemi - Pregled svih merenja

OBRAČUN ZARADA

Dodato je novo polje u tabeli “Vrste prihoda lica van RO” pod nazivom “POPDVID”. Ukoliko je u ovo polje uneta vrsta PDV prometa, prilikom knjiženja naloga knjižiće se i u PDV evidenciji:

Kolona POPVID u Isplati licima van radnog odnosa

BIZNISOFT TIM

Pozovite nas
011 400 26 26

Pozovite nas ukoliko imate bilo kakvo pitanje ili Vam je potrebna naša pomoć!

office@dpp.rs